Görsel Kimlik
Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Logosunun Hikayesi
 
Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokokulu Logosu, Karabük Üniversitesinin ve Yüksekokulumuzun; misyonunu, dinamiklerini ve temel değerlerini yansıtmak amacıyla tasarlanmıştır.

Logoda, Karabük Üniversitesinin görsel kimliğini korumak esas alınmış ve bu kapsamda; üniversite logosunda bulunan baykuş figürünün ana hatları korunmuş, sporun içinde yer alan rekabetçilik, kazanma arzusu ve liderlik temaları baykuş figürüne yansıtılmıştır. Baykuş’un, atletizm pistinde koşması ve bitirişi ilk yaparak damalı kurdeleyi ilk göğüslemekte olan sporcuyu sembolize etmesi; kurumun, hedeflerine henüz varmadığını ancak varmak için mücadelesini lider olarak sürdürdüğünü çağrıştırmaktadır.

Logoda iki renk tercih edilmiş olup, koyu lacivert olan renk Karabük’ün önemli demir-çelik üretimi merkezlerinden birisi olması nedeniyle demiri; turuncu renk ise en temel spor dalı olarak değerlendirilen Atletizm branşıyla ilişkili olarak, toprak atletizm pisti rengini simgelemektedir. Baykuş’un kafasına konumlandırılan kep şapka ise kurumun sporu içselleştirdiğini anlatmaktadır.

Logo Kullanımı
 
Logo kullanılırken; beyaz, yeşil ve siyah renk bakımından tahrif edilmeden belirtilen standartlarda kullanılması önemlidir. Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Logosunun kurumsal tipografik elemanlarını; Aller ve Showcard Gothic (Bold) yazı stilleri oluşturmaktadır.

 

 

 
.PNG  .JPG  .AI .PNG  .JPG  .AI




 




 
.PNG  .JPG  .AI .PNG .JPG .AI

GÖRSEL KİMLİK DOSYASI