Hasan Doğan Anısına
Hasan Doğan, Türk iş insanı ve bir spor gönüllüsüydü…

Karabük İli için O’nu özel kılansa yatırımlarıydı. İlimize açtığı fabrikalarla pek çok Karabüklü vatandaşa iş fırsatı sunan Hasan Doğan aynı zamanda uzun yıllar çeşitli spor örgütlerinde spor yöneticiliği yapmış bir spor insanıydı.

Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Kongre Üyeliği yapan Doğan, 14 Şubat 2008 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nda 37. TFF Başkanı olarak seçilmişti. 143 gün Başkanlık görevinde bulunan Doğan, 5 Temmuz 2008'de Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği kalp krizi neticesinde hayata veda etmişti.

Başta ilimiz Karabük olmak üzere adı ülkemizdeki birçok spor tesisine armağan edilen Hasan Doğan’ın hatırası üniversitemiz tarafından da gururla yaşatılmaktadır. 2010 yılında kurulan Yüksekokulumuz, Karabük Üniversitesi Kurucu Rektörü Merhum Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın önerisiyle “Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu” adıyla kurulmuştur.

Ülkemizin kalkınması için üzerimize düşen vazifeleri en iyi şekilde yerine getirirken Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ailesi olarak, iş insanı ve bir spor gönüllüsü olan Merhum Hasan Doğan’ın hatırasına ve bıraktığı spor mirasına daima sahip çıkacağız…