Hakkımızda
Yüksekokulumuz, 26.02.2010 tarih ve 27505 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, 2809 Sayılı Kanun’un Ek 30. Maddesine istinaden 01/02/2010 tarihli Bakanlar Kurulu kararınca kurulmuş ve akademik faaliyetlerine Karabük Üniversitesi Demir Çelik Yerleşkesinde başlamıştır.

Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Spor Yöneticiliği Bölümlerine öğrenci kabulü yapmakta olan yüksekokulumuzda ayrıca; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde bulunan Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı altında Yüksek Lisans düzeyinde lisansüstü eğitim verilmektedir. 

Yüksekokulumuz uhdesinde; 1 adet Futbol Sahası, 1 adet Atletizm Pisti, 1 adet Fitness Salonu, 1 adet Masaj Salonu, 1 adet Okuma Salonu, 1 adet Dans-Ritim Salonu, 1 adet Taekwondo Salonu, 1 adet Tenis Kortu, 1 adet Sportif Performans Laboratuvarı, 1 adet Çok Amaçlı Spor Salonu ve 1 Adet Jimnastik Salonu bulunmakla birlikte üniversitemiz bünyesindeki diğer spor tesisleri ile Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı tesislerden eğitim-öğretim faaliyetlerinde istifade edilmektedir.

Yüksekokulumuz; 2 Profesör, 3 Doçent, 11 Doktor Öğretim Üyesi, 2 Öğretim Görevlisi ve 3 Araştırma Görevlisi ile birlikte 1 Yüksekokul Sekreteri, 7 İdari Personel, 6 Destek Personeli olmak üzere toplamda 35 personeliyle akademik ve idari faaliyetlerini sürdürmekte olup genç ve dinamik kadrosuyla gelişimini devam ettirmektedir.