Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Akademik Gelişimini Sürdürüyor!

Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Bünyesinde Hareket ve Antrenman Bilimleri Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı açılmasına Yükseköğretim Kurulu tarafından onay verildi.

Sürekli güçlenen akademik kadrosu ile spor bilimleri alanında eğitim ve bilim faaliyetlerini 2010 yılından bu yana devam ettiren yüksekokulumuzda, Hareket ve Antrenman Bilimleri Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı’na, Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde öğrenci alınmasına Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) onay çıktı. Böylece Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Bünyesinde Spor Bilimleri alanında 2023-24 Akademik Yılından itibaren Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı ile birlikte iki farklı programa öğrenci alımı yapılmaya başlanmış olacak.

Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Mustafa Şakir Akgül konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Karabük Üniversitemizin misyonu doğrultusunda Spor Bilimleri alanında lisansüstü düzeyde yeni programlar açarak bilimsel çalışmalarımızı daha konsantre şekilde yapmak, spor bilimlerinin gelişimine nitelikli katkılar vermek, sportif performansı değerlendirme ve arttırmada öncü bir kurum olma vizyonumuza hizmet etmesi amacıyla Hareket ve Antrenman Bilimleri Anabilim Dalı’nın kurmayı ve öğrenci almaya başlamayı arzuluyorduk. Çok şükür YÖK bu konuda bizi yeterli ve gelişmeye açık gördü ve programın açılmasını onayladı. Önümüzdeki süreçte Spor Yönetimi alanında da lisansüstü program açmayı hedefliyoruz. Genç ve dinamik akademik kadromuzla spor bilimlerinin gelişmesine katkı yapmak için daha çok çalışacağız.” ifadelerini kullanarak Hareket ve Antrenman Bilimi Alanında yüksek lisans yapmak isteyen adayları Karabük Üniversitesine davet etti. Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak, öğrenci alımına 2023-24 Akademik Yılı itibariyle başlayacak Hareket ve Antrenman Bilimleri Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına bilim insanı adaylarını davet ederek bu mutlu haberi takipçilerimizle paylaşıyoruz.