Öğrenci Kabülü
Yüksekokulumuz; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl yapılmakta olan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ya da YÖS (Yabancı Öğrenci Sınavı) sınavlarına girme şartı ile Özel Yetenek Sınavı ve/veya Merkezi Yerleştirme yöntemleriyle öğrenci kabulü yapmaktadır. Yüksekokulumuzda, Antrenörlük Eğitimi ile Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümleri Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alımı yaparken Spor Yöneticiliği Bölümü ise; YKS sınavı sonuçlarına göre Merkezi Yerleştirme Puanı ile öğrenci alımı yapmaktadır. Ayrıca tüm bölümlerimize yatay geçiş ile Türkiye’deki diğer üniversitelerdeki aynı bölümlerden geçiş yapılabilirken aynı zamanda Spor Yöneticiliği Bölümüne Dikey Geçiş Sınavı ile öğrenci kabulü yapılabilmektedir.


Özel Yetenek Sınavı

Yüksekokulumuzdaki Antrenörlük Eğitimi ile Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümlerine Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabulü yapılmaktadır. Özel Yetenek Sınavları, YKS puanlarının açıklanması sonrasında her yıl Temmuz-Ağustos ayları içerisinde Karabük Üniversitesi Demir Çelik Yerleşkesinde yapılmaktadır. Özel Yetenek Sınavı’nda adaylar; YKS puanı ve özel yetenek sınavı puanları üzerinden değerlendirilmekte olup sınava ilişkin detaylar her yıl sınav öncesinde yayımlanan kılavuzda ilan edilmektedir.
 

Merkezi Yerleştirme

Yüksekokulumuz Spor Yöneticiliği Bölümüne öğrenci kabulü, ÖSYM tarafından düzenlenen YKS sınavlarına göre ÖSYM tarafından yapılan Merkezi Yerleştirme yöntemiyle yapılmaktadır. Adaylar, YKS sınavı TYT (Temel Yeterlilik Testi) puanları ile bölümümüzü tercih edebilmektedir. 


Yatay Geçiş

Yüksekokulumuzdaki tüm programlara yatay geçişle öğrenci kabulü yapılmakta olup yatay geçişler Yüksek Öğretim Kurulunun ilgili yönetmelikleri çerçevesinde gerçekleşmektedir.


Dikey Geçiş

Yüksekokulumuzdaki Spor Yöneticiliği Bölümüne, Spor Yönetimi önlisans programlarından geçiş yapılabilmektedir. Dikey geçişler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına göre Eşit Ağırlık puan türünde gerçekleşmektedir.