Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın' dan Üniversitemizi ziyaret

Karabük’te bulunan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Üniversitemizi ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve öğrencilerle bir araya geldi.

Bakan Yardımcısı Boynukalın, Üniversiteye yaptığı ziyarette ilk olarak Rektör Prof. Dr. Refik Polat ile makamda bir araya geldi. Ziyarette Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’a, Vali Orhan Alimoğlu, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever ve Ak Parti İl Başkanı Timuçin Saylar ile İl Gençlik Kolları üyeleri eşlik etti.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ile bir süre sohbet etti ve Üniversitenin mevcut durumu, gelişimi ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. Sohbetin ardından Rektör Polat günün anısına Boynukalın’a plaket takdiminde bulundu.

Buradaki ziyaretin devamında hep birlikte  Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na geçildi. Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalını burada Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Günay ÖZBAY karşıladı, ardından ders yapılan bir sınıfa girerek öğrencilerin, eğitim aldıkları alanla ilgili genel sorunları ve ihtiyaçları ile mezuniyet sonrası istihdam gibi konularda sorularını yanıtladı.

Boynukalın’ın gençlere yaptığı açıklamaların bir kısmı şöyle: “Gençler için Karabük’te ciddi anlamda yatırımlarımız oldu. Yurtlar ve tesisler noktasında iyi bir duruma gelmiş bulunmaktayız. İnsan yapımı her şeyde eksik ve hatalar olabiliyor o yüzden bu noktada öğrencilerin bulunduğu bir yerde özellikle gençlerin sporla ilgili yapacağı faaliyet ve çalışmalara çok daha fazla önem veriyoruz. Bunu yapmamızın nedeni gençlerin spor faaliyetleri ilgi alanına girmediği, profesyonel anlamda gençlerin kendilerini yetiştirmedikleri bir ortamda özellikle Güneydoğu Bölgesi’nde ve diğer bölgelerde nelere yol açabildiği, gençlerin nerelere doğru kayabildiğini ve kötü alışkanlıklarla beraber hangi örgütlerin yanına doğru gidebildiğini hep beraber gördüğümüz bir süreçte bütün eksiklikleri gidermekle mükellefiz.”

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’ın Üniversite ziyareti, Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyum’u gezmesiyle sona erdi.